30. huhtikuuta 2011

[Real Wedding] Royal Wedding William & Kate



29.4.2011 Westminster Abbey

Englannissa tehtiin eilen historiaa kun ensimmäisen kerran näin lähellä kruununperimyslinjassa oleva Englannin kuninkaallinen nai aatelittoman tytön ^^ Hurraa sille! :D

Minusta aika hauska sattuma, että Katen nimet (Catherine Elizabeth) ovat kuin suoraan kuningasperheen sukupuusta ;) Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että jos Williamista tulee jonain päivänä Englannin Kuningas tulee Katesta jo kuudes Kuningatar Catherine. Toistaiseksi tuoreen rouvan titteli on kuitenkin mm. Cambridgen herttuatar.



Häiden suosiosta kertoo se, että kansaa oli tullut melkein kaksi kertaa enemmän paikalle kuin prinsessa Dianan ja Prinssi Charlesin häihin. Williamia ja Katea vastaanottamassa oli n.1 000 000 hengen yleisö.


Itse vihkiminen oli kaunis, vaikkakin Englantilaiseen tapaan hyvin konservatiivinen. Katen veli James Middleton luki otteen Uuden testamentin Roomalaiskirjeestä erittäin hyvällä vahvalla äänellä tosin herran kravaatti (solmuke?) oli rytyssä koko puheen ajan ;)

Huomasin myös kuoron esiintymisen aikana jonkun lisäilevän huulikiiltoa reippaan oloisesti huuliinsa :P

 Katen kimpussa oli mm. harjaneilikkaa jonka englanninkielinen nimi on Sweet William ;)


Morsiamen häätyyli oli minusta hyvin hänen näköisensä ja selkeästi minusta haettu vaikutteita Grace Kellyn hääpuvusta/tyylistä ^^  Vihkiseremoniassa yllätyin positiivisesti pienestä kimpusta ja negatiivisesti  Katen hiusten arkilookista. Se että hiukset eivät ole kiinni on hyvin poikkeauksellista kuninkaallisissa häissä - tosin poikkeuksellinen taisi muutenkin olla päivän sana ei niin täysin perinteisissä kuninkaallisissa häissä ;)


Katen puvun suunnitteli Sarah Burton ja upean luomuksen kustansi morsiamen vanhemmat. Puvun laahus oli 2,7 metrissään minusta jopa hillitty kuninkaallisessa mittakaavassa ja puku muutenkin hyvin moderni samalla mittakaavalla mitattuna. Päässään Katella oli käsinkirjailtu puolipitkä huntu ja Kuningatar Elizabeth II kätköistä upea Cartierin diadeemi, jonka Kuningatar 18-vuotispäivänään oli saanut äidiltään lahjaksi.


Häissä nähtiin paljon erilaisia hattuja, tyylikkäitä kampausia ja asukokonaisuuksia, MUTTA....

...Prinssin serkut Yorkin Prinsessat Beatrice ja Eugenie toivat mieleeni lähinnä Tuhkimon pahat sisarpuolet Anastasian ja Drusellan :P

Onneksi morsiuslapset eivät jaksaneet jäykistellä ;)... 


Puoli kuuden aikaan hääpari hullutteli sulhasen isän autolla joka oli koristeltu tölkein ja ylitsepursuavin koristein. Selkeästi vihkitilaisuudessa hieman jäykän fiiliksen antanut (liekö jännityksen takia) aviopari pääsi vähän irrottelemaan ja rentoutumaan ainakin ilmeistä päätellen. Huomaa autossa olevat heliumpallot "W" ja "C" sekä Williamin hauska ilme!


Katen asu illan juhliin (design by Sarah Burton)


"Illan juhlinta alkoi prinssi Charlesin isännöimällä yksityisellä iltajuhlalla Clarence Housessa. Luvassa on tanssia ja rentoa juhlimista samppanjan kera yömyöhäiseen saakka. Tiettävästi nuorempi väki on saanut tahtonsa läpi muun muassa koristelujen suhteen: Buckinghamin palatsin seinille heijastuu diskopallojen välke." Lähde: iltalehti.fi

Vaikka Williamin & Katen häät olivat jäykemmät kuin viime vuonna niin iloiset ja onnea pursuavat Victorian ja Danielin häät, niin nämä häät saivat jostakin mystisestä syystä mulle tipan silmäkulmaan <3

Ainakin tämä kirkonmies oli niin iloinen, että teki muutaman kärrynpyörän Westminster Abbeyssa heti vihkimisen jälkeen. Kannattaa katsoa! :D


Jäikö vihkiminen näkemättä? Tässä video :)


Kaikki kuvat: iltalehti.fi

 kuva: megumitch.tumblr.com

28. huhtikuuta 2011

Suomen Neljät Häät Tänään klo 20.00

Nelonen klo.20.00

Olen siis katsonut ensimmäisen jakson ennakkoon ruutu.fi sivustolta. Britti-ja Jenkkiversioita seurattuani tästä sarjasta oli tietyt odotukset ja ainakin ensimmäisen jakson perusteella suomiversio on uskollinen alkuperäiselle ohjelmalle. Suomiversiosta tosin häitään suunnitteleva saa todella kivoja ideoita sillä onhan se nyt selvää, että varmasti moni morsian samaistuu enemmän näihin suomineitoihin kuin britti&jenkki morsmaikkuihin.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa kilpailee neljä hyvin erilaista morsianta. En lähde heitä tässä sen kummemmin arvostelemaan, MUTTA yksi morsian mua otti kyllä aivoon rankasti vaikka kyllä häneltä välillä tulikin ihan järkevääkin kommenttia. Kuitenkin mielestäni ohjelmassa pitäisi arvostella toisten häitä mahdollisimman objektiivisesti eikä vertailla niitä omiin häihin esim. "kyllä mun merenneitopuku oli parempi" -tyylillä. Kommentit maassa olevista lehdistä saivat minut myös pyöritelemään silmiäni ja miettimään kyseisen henkilön korvienvälistä sisältöä. Toisaalta eihän sitä tiedä vaikka tämän morsiamen kommentit olisi leikattu niin, että hänestä saa sellaisen kuvan (koin leikkauksen hyvin ärsyttävänä siinä radiohaastattelussa jossa olin kun minusta yritettiin leipoa bridezillaa...murr). Noh kuitenkin jakson katsoneet varmasti tietävät kenestä puhun :D Voitto meni mielestäni ihan oikealle hääparille! ;)

En pitänyt juontajan piikittelevästä kommentointityylistä joka oli selkeästi väkisin väännettyä olevinaan tosi fiksua läppää.

Mielenkiintoinen ohjelmaformaatti ja sarja jota jään varmasti seuraamaan.

Mitä mieltä?

25. huhtikuuta 2011

Kirkon varaus

Kaikki kirkkovaihtoehtomme löytyvät Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan piiristä. Ennakkovaraus näihin kirkkoihin alkaa tasan viikon päästä ma.2.5 klo.8.00 ja jatkuu viikon loppuun asti. Hiukan minut yllätti, että vihkiajat ovat tasatunnein eivätkä puolen tunnin välein niinkuin olin kuvitellut!


HELSINGIN VANHA KIRKKO
Ihan ehdoton ykkönen meillä olisi Helsingin Vanha kirkko ja jos me emme sitä saa niin en voi väittää etteikö harmittaisi!



 Helsingin Vanhakirkko on nimensä mukaisesti Helsingin vanhin kirkko. Se on vihitty käyttöön vuonna 1826 ja sen on suunnitellut Carl Ludvig Engel.

Vanhaankirkkoon siirrettiin Ulrika Eleonoran kirkosta mm. kattokruunu ja penkkejä; Vanhankirkon nykyinen saarnastuoli on vielä tuota perua.

Alttaritauluna kirkossa on Robert Wilhelm Ekmanin "Jeesus siunaa lapsia". Heleävärinen teos oli alkujaan tarkoitettu tuomiokirkon alttaritauluksi, mutta keisari Nikolai I piti sitä liian lempeänä ja lahjoitti tuomiokirkkoon synkän "Kristuksen ristiltäoton".

Vanhaakirkkoa ympäröi Vanha kirkkopuisto (nk. Ruttopuisto), joka oli entinen hautausmaa jo kauan ennen Vanhaakirkkoa. Lisänimensä puisto sai, koska hautausmaalle haudattiin runsaasti isovihan aikana vuonna 1710 Helsinkiä koetelleen ruton uhreja. Hautauksia puistoon ei ole tehty sitten vuoden 1919, ja nykyisin Ruttopuisto on lähes yksinomaan virkistyskäytössä ja läpikulkutilana.

Vanhassakirkossa on noin 1200 istumapaikkaa.
Lähde: wikipedia.fi


JOHANNEKSENKIRKKO
(Lisätty 4.5.2011)
Kaunis iso kirkko on meillä toinen vaihtoehto joka olisi kivasti Tähtitorninmäen lähellä jossa me on ajateltu ottaa potretit.
 
 

Kirkko rakennettiin vuosina 1888–1891, ja sen korkeus on 74 metriä. Kirkon suunnitteli A. E. Melander, jonka ehdotus voitti vuonna 1878 järjestetyn kilpailun. Kirkkoon mahtuu 2 600 ihmistä, ja se on paikkaluvultaan Suomen suurin kivikirkko. Kirkko on Suomen uusgoottilaisten kirkkojen pääesimerkki. Alttaritauluna on Eero Järnefeltin 1932 maalaama Taivaallinen näky.

Arkkitehti Melander suunnitteli itse kirkon penkit, saarnatuolin, alttarilaitteen ja kastepöydän. Koristelussa on käytetty paljon kolmiapila-aihetta, joka on tyypillinen goottilainen pyhän kolminaisuuden symboli. Kirkon sisätilat ovat hyvin koristeelliset lasimaalauksineen, kaari-ikkunoineen, virsitauluineen ja kattokruunuinen. Alun perin myös kirkon vihreänharmaissa, rapatuissa seinäpinnoissa oli niiden yläosissa ja holvikaarissa oli koristekuvioita. Myöhemmissä restauroinneissa (ensimmäisen kerran vuonna 1913) kuviot peitettiin vaalealla yhtenäisellä värillä. Kirkko restauroitiin sen satavuotisjuhlia varten ja silloin vanhasta koristemaalauskerroksesta paljastettiin osa yleisölehterin seinään. Kirkko vaurioitui helmikuun 1944 pommituksissa; mm. useita ikkunoita särkyi.

Urut ovat vuodelta 1891.
lähde: wikipedia.fi

HELSINGIN TUOMIOKIRKKO 
Kolmosvaihtoehto on pakko olla sillä Vanhaan Kirkkoon voimme jättää oikeastaan vain kolme järkevää vihkiaikatoivetta.



Helsingin tuomiokirkko, alun perin Nikolainkirkko ja myöhemmin Suurkirkko, on Helsingin hiippakunnan tuomiokirkko ja Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnan kotikirkko. Carl Ludvig Engelin suunnittelema kirkko sijaitsee Senaatintorin laidalla Helsingissä. Valkoinen ja harmaa tuomiokirkko apostolipatsaineen on kenties Helsingin tunnetuin symboli. Vuosittain kirkossa vierailee yli 350 000 ihmistä, joista osa käy kirkollisissa tilaisuuksissa, mutta enemmistö on turisteja.


Kirkko edustaa uusklassista tyyliä ja on pohjapiirrokseltaan tasavartisen kreikkalaisen ristin muotoinen. Esikuvana ratkaisulle on pidetty Pietarissa sijaitsevaa Kazanin katedraalia. Engel itse ei erityisesti pitänyt keskeiskirkoista, mutta valitsi tyypin lähtökohdakseen, sillä kirkon sijainnin vuoksi sitä tarkasteltaisiin kaikilta puolilta. Näin kirkkorakennus olisi symmetrinen kaikista suunnista katsottuna.


Tuomiokirkon valkea, lyhytsakaraisen tasavartisen ristin muotoinen kirkkosali on äärimmäisen pelkistetty. Sen ainoat varsinaiset koristeet ovat kolme nurkkasyvennyksiin sijoitettua patsasta, jotka esittävät uskonpuhdistajia Martti Luther, Philipp Melanchthon ja Mikael Agricola. Neljännessä nurkassa on Engelin suunnittelema pyöreä saarnatuoli kultaisine baldakiineineen.


Suurin yhtenäinen sinkkiveistoskokoelma sijaitsee tuomiokirkon katolla.
lähde: wikipedia.fi

VIHKIAJAT (IIKS!)

Aion jättää kuusi vihkiaikatoivetta - kolme kumpaankin kirkkoon. Hiukan minua huolestuttaa, että tuomiokirkkoseurakunnan sivuilla neuvotaan jättämään kymmenkunta vaihtoehtoa ja tietysti se, että seurakunnan omien jäsenien (joita emme itse ole) toiveet menevät muiden toiveiden edelle... ja meidän päivä on varmasti yksi kesän suosituimmista -_- Jos käy niin ettemme saa ainuttakaan vihkiaikaa niin meillä on hätävarana vielä toiseen surakuntaan kuuluva Temppeliaukion Kirkko jonka voi varata enintään vuodeksi eteenpäin :P

Vihkiaikatoiveiden esittämisessä ei ole kyse nopeuskilpailusta. Niitä voi tehdä koko viikon ajan eikä lopputuloksen kannalta ole merkitystä sillä, onko toiveensa jättänyt maanantaina vai sunnuntaina. Toivelistalla on hyvä olla kymmenkunta vaihtoehtoa, jotta jokainen vihkipari saisi itselleen sopivan ajan. Tuomiokirkkoseurakunnan ja Johannes församlingenin jäsenet ovat etusijalla vihkiaikoja jaettaessa.


Vihkiaikoja on jaossa lauantaipäiville tasatunnein pääsääntöisesti seuraavasti:
  • Tuomiokirkko                        klo 13, 14, 15, 16 ja 17
  • Johanneksenkirkko              klo 13, 14, 15, 16 ja 17
  • Suomenlinnan kirkko            klo 13, 14, 15 ja 16
  • Vanha kirkko                         klo 12, 13, 14, 15, 16, 17 ja 18.
  • Mikael Agricolan kirkko       klo 12, 13, 14 ja 15 (yhtenä lauantaina kuukaudessa).
Vihkiajat jaetaan 27.5. mennessä toiveiden perusteella ja jaetuista ajoista tiedotetaan kaikille varaustoiveensa jättäneille sähköpostitse tai kirjeitse.
Aiempina vuosina lähes jokainen pari on saanut haluamansa vihkiajan. Suosituimmat vihkikuukaudet ovat olleet heinä- ja elokuu. Edellisinä vuosina nettivaraamisen päätyttyä jäljelle on jäänyt vapaita vihkiaikoja myös kesän sesonkiaikaan. Maanantaista 6.6. alkaen vihkivarauksia otetaan vastaan kirkkoherranvirastossa.
Lähde: http://tuomiokirkko.helsinginseurakunnat.fi/?newsid=7860&deptid=2236&languageid=3&NEWS=1

Kuinka monta vihkiaikatoivetta aiotte jättää (Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoja varaavat) entä rouviintuneet kyseisen surakunnan kirkoissa vihityt: saitteko toivomanne vihkiajan?!

12. huhtikuuta 2011

Bongauksia Ikeasta!

Ikeaan on kevään myötä tullut kaikkea uutta kivaa esim kuvassa yllä häärintamalla pitkään kaivatut sylinterimaljakot! Myös karkkibuffaa ajatellen tullut muutama kiva jalallinen tarjoilukulho yms. muuta pientä kivaa ^^



CYLINDER 16,95€

Maljakko/kulho, 3 kpl
karkkibuffaan tai kattaukseen kukille/kynttilöille

Sisältö: 1 maljakko (kork. 20 cm, halk. 18 cm), 1 maljakko (kork. 15 cm, halk. 14 cm) ja 1 kulho (kork. 9 cm, halk. 22 cm).


Maljakko, 3 kpl
kattaukseen kukille/kynttilöille

Sisältö: 1 maljakko (kork. 28 cm, halk. 8 cm), 1 maljakko (kork. 23 cm, halk. 10 cm) ja 1 maljakko (kork. 17 cm, halk. 12 cm).




Tarjoilukulho
karkkibuffaan!
Halkaisija: 18 cm  
Korkeus: 15 cm

GOTTIS 9,95€/kpl 
Tarjoilukulho
karkkibuffaan!

Halkaisija: 21 cm
Korkeus: 21 cm






LANTSTÄLLE 2,50€/kpl 
Parafiini/kasvivaha kynttilä lasissa

Korkeus: 8 cm
Paloaika: 30 hr







ÅRYD 14,95€/kpl

Kynttilänjalka
Åryd sarja on saanut muutaman uutuuden. Jalkoja on saatavana mustana ja valkoisena.




SOLBRÄND SARJA
kertakäyttötarvikkeita/muovisia laseja esim.kuohuviinilasit, punaviinilasit yms. Kätevät iltapalalle tai vaikka puutarhahäihin.





Kehys

Vihdoinkin valkoisena esim. menulle/ohjelmalle
A4-kokoisille kuville. Suojalasi on korvattu muovilevyllä, mikä parantaa kehyksen käyttöturvallisuutta. Leveys:25 cm Korkeus:1 cm Pituus:34 cm




  


GLIMMA 3,50€/ 48kpl

Tuoksuton värillinen lämpökynttilä (parafiinia/kasvivahaa)

paloaika: 4h



SODA 1,95€/200kpl

Pilli











KESTOSUOSIKKEJA
Vasen maljakko, Galej tuikkukippo, Rektangel maljakotTolsby kehys menulle/ohjelmalle

kaikki kuvat: ikea.fi

9. huhtikuuta 2011

Hääauto + lista teksteistä

kuva: kun muistaiskin, että mistä :P
AUTO
Hääauto kuuluu meidän budjetissa pihistykseen ja toivotaan, että saataisiin se hääpäivänä lainaan. Äitini miehellä on sama auto kuin kuvassa yllä (tosin tummennetuin takalasein) eli Mitsubishi Lancer Evolution IX -07 jonka perään Mr.N kuolaa (tai ainakin niiden 400 hevosvoiman perään) ;D Emme ole siis vielä kysyneet, mutta toivomme kovasti että pääsisimme tämän auton kyydissä kirkolta juhlapaikalle.

Mr.N haluaisi varmasti itse ajaa meidät tällä juhlapaikalle, sillä hän on tähän mennessä ollut vain kyydissä. Äiti ja hänen mies on tarkkoja ketä Evon rattiin pääsee koska autossa on niin paljon tehoa ja varsinkin kun äitini kolaroi edellisen Evon tähän kuntoon (äiti selvisi onneksi vain aivotärähdyksellä ja mustelmilla...mutta kyllähän me kaikki säikähdettiin. Auto meni lunastuskuntoon kuten linkistä näkyi). Toisaalta ei keskustassa pysty ajamaan rallia eikä se ole tarkoituskaan ja matkaakin juhlapaikalle on vain noin 3,5 km.

Mulle kyllä käy hyvin jos vaikka äidin mies suostuisi olemaan kuskina ja niin kuulemma miehellekkin kunhan hän vaan pääsee hääpäivänä tuon auton kyytiin :P


kuva: bridalwave.tv
KORISTEET
Jotain yksinkertaista eli ehkä lastusatiininauhaa tms. En vielä tiedä haluanko auton perään killumaan mitään tavaraa ;)


kuva: bridalwave.tv
TEKSTIT
Teemaamme ajatellen meidän takalasiin voisi tulla teksti "The End" :P Olisko teillä ehdottaa jotain leffa teemaamme liittyvää? Toinen teemaan liittyvä minkä olen nähnyt on "Happily Ever After", mutta se kuulostaa omaan korvaani liian imelältä. Tekstin ei tietysti tarvitsisi olla teemaan liittyvä jolloin se voisi olla joku humoristinen "Auttakaa mua on huijattu!" tai "Ei palautusoikeutta t:Iskä". En tiedä kuulostaakö nämä ihan hölmöltä vai mitä mieltä olette?

On toki ihmisiä joidenka mielestä mikä tahansa teksti takalasissa on kornia ja mautonta, mutta olen tehnyt listaa muiden iloksi kaikenlaisista takalasiteksteistä...siis todella kaikenlaisista. Osa alla olevista on sellaisia joita en laittaisi omaan autoomme, mutta koska meitä on moneen menoon niin listasta koitetaan tehdä sellainen jossa jokaiselle on jotakin ;)  Tälle listalle saa ehdottaa uusiakin tekstejä jotka lisään sitten kommenttikentistä ^^


TEKSTEJÄ HÄÄAUTOON
(Lisää oma ehdotuksesi kommenttikenttään!)

Aamen!
Ahdin määrää tahdin, vaimo suunnan
All In
Auttakaa, mua on huijattu!
Avioliiton alkumetrit
avo-osastolta avio-osastolle

Ei palautusoikeutta t: Iskä
Ei vaihto- ja palautusoikeutta!
Elinkautinen
Elinkautisvankikuljetus 
Elämä on!
Erottamattomat
Ever Ours

Fellowship of the ring

Game over 

Happily Ever After
Happy Together

Ikuisesti Sinun
In Lööv!

Just Vihityt
Just Vihitty
Just Naineet
Just Married

Kaunotar ja Kulkuri
Kiikissä!
Koeajettu, renkaat vaihdettu, vaihto-oikeus päättynyt
Koeajo suoritettu - renkaat vaihdettu
Kohti tulevaisuutta
Kultahäät 2062
Käsi kädessä

Liittoutuneet

Maija / Matti 1-0
Mission accomplished
Myö Tahottiin

Nyt on tosi kyseessä!

Onnelliset yhdessä

Perfection
piti käydä vain yhdellä...

Rakkautta kyydissä
Renkaat vaihdettu
 
Se on siinä!
Sinut minä halusin, minut sinä tahdoit
Sydänkäpyset

The End
Toistensa omat
Truly Madly Deeply
Tänä iltana ei tuu pakkeja!

Vasta naineet ja naivat vastakin
Vasta vihityt, kauan naineet
vast'edes luvan kanssa!
Vihdoinkin!Viimeinkin!


4. huhtikuuta 2011

Karkkipurkkilöytö!

Karkkibuffaa aikoville! Stockmannin Hulluilta Päiviltä löytyy tulevana lauantaina tämä ihana karkkipurkki alennuksen kera ^^ Onhan tämä tuossa alessakin tyyris suhteessa Ikean purnukoihin, mutta pari tällaista niiden sekaan niin heti on jo hienompi buffa pystyssä :D

kuva: Stockmann Hullujen Päivien kuvasto 6-10.4.2011

1. huhtikuuta 2011

Meidän "vaavi" ja tipuset

Olen saanut toiveen kirjoittaa meidän hauvavauvan kuulumisista. Viimeksi olen tainnut kirjoittaa hauvasta silloin kun se oli vielä pieni ja säälittävä mitä se tietysti on edelleenkin. Muutama "Muutama" sana ja kuva meidän hauvasta mutta ajattelin laittaa pari juttua myös meidän undulaateista jotka ovat kaukana tylsistä orrella kököttäjistä :P

Chika 散花
(= scattered flowers)
virallinen nimi: Malenkiy Angel Judjina s.4.10.2009

Kellään chihuahuaa joka sukua Chikalle?
i=Dzekson Fanni
ii= Diza Fleich Skazochny Lel ie=Ulissa Butterfly
iii= Leo Huligan Ot Drevnih Maja iie=Shanmele Blondi
iei=Aivengo iee=Odetta Montevideo


e=Malenkiy Angel Elina
ei=Novaya Antika Gucci Rush ee=Dayana
eei=Domenico Z Konce Cech   eee:Yutika San Mishel
eii=Chipau Ace of Hearts eie:Milaja Kroha Varya

tummennettu=champion

Olemme molemmat olleet aina kissaihmisiä, mutta meidän pikkuruinen 1,7 kg chihuahua on valloittanut meidät täysin. Alku oli vähän hankalaa kun koiraa ei oltu käytetty koskaan ulkona vielä 5kk iässä, ei totutettu pantaan tai annettu muutenkaan minkäänlaista tottelevaisuuskoulutusta. Chika oppi kuitenkin todella nopeasti ja ehkä jo parissa viikossa se oli kuin mikä tahansa muukin sen ikäinen hauva ja osasi jopa istua, maata ja antaa high fiven käskystä jotka olin opettanut sille naksuttimella (suosittelen suuresti naksutinkoulutusta, toimii varmasti myös kissoilla! Naksutinkoulutusta olen aikaisemmin käyttänyt hevosten kanssa) ".

Ensimmäinen ilta meillä. Chika oli tuntikausia vaan tuolla alustalla eikä se uskaltanut edes liikahtaa :P 
(pentukuvia löydät selaamalla slice of life tunnisteella varustettuja postauksia)

Chika on hyvin kissamainen koira ja omaa kissojen ja koirien parhaat puolet mm. ei hauku, osaa käyttää sisävessaa joka talven paukkupakkasilla on ollut iso apu (jätökset on pienemmät kuin kissalla :P), todella siisti neiti jolla ei juoksujen aikana tarvitse käyttää housuja.


Chika on nyt 1,5 vuotias hellyydenkipeä neitonen joka hurmaa kekseliäällä ja uteliaalla luonteella.  Neiti on tosin vähän ujo eikä hirveästi välitä muista koirista (paitsi roturasistina toisista chihuista :P), mutta ihmisistä sitäkin enemmän. Chika rakastaa juoksemista ja sen kanssa pystyy kesällä tehdä 1,5h lenkin reippaasti kävellen/hölkäten.


Chikan lempiherkkua heti normaalien kaikkien koirien lempparien eli erilaisten lihojen jälkeen on jäiset mustikat, ananas, omena ja banaani joita se mussuttaa enemmän kuin mielellään :P Varsinkin banaania se mussuttaa aina silmät ummessa *nauraa*.

Chika rakastaa hierontaa/rapsuttamista! Se harvoin pysyy edes pystyssä kun hieronta tekee niin hyvää...katso vaikka tämä kuvasarja :P


TAI



Muuta kuvasatoa:

Piilossa! Neiti näytti niin naurettavalta kun se tarkkaili meitä verhon läpi. Ei taida pelkästään jänöille riittää, että pää on pensaassa :P

ehkä pienin kerä ikinä <3 
(mittasin kerran kuinka pienelle kerälle Chika oli mennyt ja sain kerän halkaisijaksi 20cm :P)

byebye korkkari...

nukkuminen istualtaan näyttää onnistuvan :P

 Syli on ehdottomasti paras paikka nukkua...

 ...heti peffan jälkeen :P

puppyface

 evilface

 Ninja! Chika on vienyt pummimisen ihan uudelle tasolle. Sitä kun ei oikeasti näe eikä kuule/tunne ennen kuin ollaan tässä vaiheessa. Se kuitenkin tottelee onneksi salamana alas-kieltoa.

 pupujussi!

heinäsirkka :P

 Chikan tyrmistynyt ilme aina silloin kun se nostetaan ylös sylistä ja seuraavaksi se valahtaa ihan löysäksi hän kun ei yksinkertaisesti halua sylistä poistua. Onneksi tällainen mini on helppo nostaa lattialle löysänä makarooninakin :P

laivakoira

talvi toi vähän haastetta ulkoiluun kun lumipeite tiellä oli koiraa korkeampi. Onneksi oli aina esim. auton renkaiden jälkiä joita pitkin hauva pääsi kävelemään :P

Ai huomionhakuinen....ei yhtään :D yritä nyt tässä sitten paketoida...



Sirppi & Törppö
 s.10.5.2009
(Sirppi vasemmalla sininen päävärinä  ja Törppö oikealla näyttää lähinnä tipahtaneen maalitörppöön :P)


Ehkä suurin ero normaaliin undulaattitalouteen on se, että meillä linnut ovat vapaina vuorokauden ympäri. Ne kuitenkin tykkävät olla myös häkissä, mutta häkin ovet ovat aina auki ja ne viettävätkin paljon aikaa myös häkin päällä/lennellen asunnossa.

Olin juuri pakkamassa henkareita muuttolaatikoihin kun Sirppi tuli katsomaan mitä siellä eteisessä oikein puuhastellaan :P

Kun sisarukset tulivat meille ne eivät jaksaneet lentää metriä pidemmälle ja lentotekniikka oli todella hakusessa. Tästä syystä ne joutuivat tekemään välillä pakkolaskuja lattialle. Kuukauden kuitenkin lenneltyään ne pystyivät lentää jo pitkän aikaa ilman tarvetta laskeutua ja lentotekniikkakin oli hallussa erilaisia kaarteita ja parilentoa myöten ;)

Meidän linnut harrastaa koiran ratsastusta (tai ainakin yritystä)ja meidän (tai koiran) kyyläämistä häkin ulko-orrelta sekä pummimista (kyllä luit oikein). 


Chikan ollessa muualla käy Sirppi neiti juomassa sen juomakupilta jonne Törppö pojukin sitten lennähtää kun ei halua jäädä siskostaan kauas. Niiden taloudessa vallitsee selkeästi Sirpin akkavalta sillä se saa aina syödä ensin. Törppö on selkeästi uteliaampi kun taas Sirppi on vähän hannari. Lempipuuhaa on peilille juttelu ja toisen orrelta tiputtaminen.

Sirpistä on enemmän onnistuneita kuvia, sillä Törppö on niin kova vipeltämään että se näkyy keltaisena raitana suurimmassa osassa kuvia :P



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...